چگونه گوسفندان را دوقلوزا کنیم (راه نجات گوسفندداری از ضررهای کلان فلاشینگ است)
آشنایی با این موضوع که چگونه گوسفندان را دوقلوزا کنیم بسیار برای یک دامدار از لحاظ اقتصادی با اهمیت است.بره ها راه نجات اقتصادی دامدار است .اینکه بره های تولید شده در یک گله در سال 100 عدد باشد یا اینکه 230 عدد باشد اهمیت این موضوع را روشن تر می کند.همه دامداران دوستدارند که گوسفندهایشان دوقلو بزاید .ما در این به طور خلاصه توضیح می دهیم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با شماره09121990714 تماس بگیرید
نوع فایل | ویدیویی mp4 |
موضوع | فلاشینگ گوسفند |
مدرس | دکتر زمانی |
مبلغ | رایگان |
نوع فایل | ویدیویی mp4 |
موضوع | مکانیسم فلاشینگ گوسفند |
مدرس | دکتر زمانی |
مبلغ | رایگان |
فلاشینگ گوسفند
فلاشینگ گوسفند
فلاشینگ گوسفند راهکاری است که به وسیله تنظیم برنامه غذایی و نحوه زندگی گوسفند در زمان قبل از بارداری باعث رهاسازی چند تخمک در زمان فحلی در رحم گوسفند ماده می شود.فلاشینگ یا دوقلوزا کردن گوسفند برای بز هم قابل استفاده است . فلاشینگ جز اصطلاحاتی است که در بسیاری از حرفه ها به کار می رود ما در این مقاله به موضوع فلاشینگ گوسفند و خوراک دام مناسب می پردازیم.
فلاشینگ در گوسفندان چیست
فلاشینگ در گوسفندان یک برنامه است و راهکاری جهت افزایش بهره وری اقتصادی گله . با توجه به اینکه هزینه نگهداری حیوانات بالاست و قیمت گوشت و فراورده های حیوانی با توجه به سیاست کنترل بازار دولت ها آنقدر نیست که سود مورد انتظار را برای دامدار فراهم آورد بنابراین تنها راه باقی ماندن در این صنعت روی آوردن به راهکارهای افزایش بهره وری اقتصادی گوسفندان است.
بهترین جیره فلاشینگ
بهترین جیره فلاشینگ را هم که به گوسفندت بدهی بدون رعایت برنامه قابل انجام نیست .اینکه بخواهید فقط با دادن یک کیسه خوراک دام به خورد حیوان او را دوقلو زا کنید کار بیهوده ای است .ابتدا می بایست دانش کافی را در این زمینه بدست آورد سپس شروع به مصرف جیره های فلاشینگ نمود .اگر به دنبال این موضوع هستید که خودتان به صورت خانگی جیره فلاشینگ تهیه نمایید .این کار را نکنید زیرا قسمت زیادی از موادی که باعث ایجاد تخمک گذاری و افزایش قند خون حیوان می شود در غذا های معمولی مورد استفاده وجود ندارد.
جیره فلاشینگ چیست؟
جیره به میزان مصرف گفته می شود و جیره فلاشینگ به میزان مصرف طبق برنامه زمان بندی مصرف جهت جلوگیری از اسیدوز شکمبه گفته می شود .برای اینکه گوسفند دوقلو زا شود نباید او را تحت فشار قرار داد و خوراک را بیش از حد به او داد زیرا باعث ایجاد آنتروتوکسمی و مرگ او میگردد.خوراکرا طبق برنامه ای که به شما داده می شود استفاده کنید و دوران سازگاری باید کامل طی شود .
ترکیبات جیره فلاشینگ
این ترکیبات شامل غلات ویتامین ها مواد معدنی روغن ها فیبر و پروبیوتیک ها است.این ترکیبات باعث اثر گذاری بر روی سیستم عصبی و رحم حیوان می شود و باعث آزاد سازی تخمک های بیشتر در زمان جفت گیری می شود.فلاشینگ فقط مخصوص حیوان ماده نیست بلکه قوچ هم جزیی از این مکانیسم است.
گرگرفتگی چیست؟
این اصطلاح یک افزایش موقتی اما هدفمند در سطح تغذیه در زمان پرورش را توصیف می کند. هدف آن افزایش تخمک گذاری ، لقاح و میزان لانه گزینی جنین است.گرگرفتگی همچنین ممکن است نسبت میش هایی را که فحلی نشان می دهند افزایش دهد. افزایش این نرخ ها نرخ بره زایی را 10 تا 20 درصد افزایش می دهد. این مهم است زیرا نرخ بره زایی گله یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر قابلیت اقتصادی آن است.
نرخ بره زایی
میزان بره زایی برای یک فصل معین عبارت است از تعداد همه بره ها ی متولد شده تقسیم بر تعداد میش ها یی که در معرض نر قرار گرفته اند ، به عنوان درصد بیان شده است.
به عنوان مثال: 175 بره از 100 میش به دنیا می آیند. نرخ بره زایی 175 درصد است.
اقدامات قبل از انجام فلاشینگ
از آنجایی که انواع بیماریهای حاد و مزمن و یا جزئی در کمین دام زنده و گوسفند وجود دارد به هر آن احتمال مبتلا شدن به این نوع بیماری ها هست بنابر این میبایست
به صورت منظم داروهای ضد انگلی را به صورت تزریقی و همچنین خوراکی به دام ها جهت مقابله با چنین بیماری ها بدهید این بیماری ها شامل انگلی و آنتروتوکسمی می باشد .
ابتدا دام را توسط دامپزشک معاینه کنید و به دستور دامپزشک اقدام به تجویز واکسن های تب برفی ، آگالاکسی ، بروسلوز ، شاربن و همچنین آبله بکنید.
حتما به مدت 10 روز دام یا همان گوسفندان خود را با علوفه های کم ارزش تغذیه کنید تا جایی که امکان دارد به آنها واکسنهای آنتروتوکسمی تزریق کنید.
واکسینه کردن دام با آنتروتوکسمی جهت جلوگیری از مرگ و تلفات گوسفندان میشود که این بیماری بر اثر مصرف انواع غلات و تغییر ناگهانی خوراک به وجود می آید.
پروتکول( دستورالعمل) همزمان سازی فحلی در میش و بز
مرحله اول ؛ تزریق هورمون وتارولین
دو روز بعد ؛ سیدر گذار یا اسفنج گذاری
بعد از سیدر گذاری تا سه روز قرص تری سول یا یک نوع آنتی بیوتیک موثر مصرف گردد
یک دز هم انتی بیوتیک اکسی تتراساکلینLA (هر ده کیلو وزن یک سی سی)
پنج تا شش روز قبل از سیدر برداری وچهار روز بعد از سیدر برداری جیره کاه، جو، ذرت، مکمل معدنی با فسفر ۹۰ و پودر ای+ سلنیوم بخورانید ( فلاشینگ)
همزمان با سیدر برداری ، هورمون eCG ( یا HCG ) تزریق کنید.
همان لحظه به میش ها مخلوطی از ویتامینADE؛ بی کمپلکس و ای سلنیوم تزریق کنید.
همان لحظه به هر میش یا بز 0.6 سی سی هورمون پی جی تزریق کنید
برای هر ۴ تا۵راس میش یک قوچ در نظر بگیرید.
هر روز به قوچ ها مخلوطی از ویتامین های فوق را تزریق کنید. به قوچ ها هم هورمون HCG تزریق کنید… افزایش کیفیت اسپرم
هر روز جای قوچ ها را در گله های کوچک میش عوض کنید .
نکته : به هنگام تهیه هورمون HCG و PMSG ان را به شدت تکان ندهید چون خنثی می شود.
بیماری آنتروتوکسمی و فلاشینگ
به اختلالات تغذیه ای گوسفندان که باعث مرگ آنها می شود آنتروتوکسمی می گویندو دام ها با تغذیه بیش از حد شیر و انواع غلات به آن مبتلا می شود.
کلیه دامها قبل از شروع فلاشینگ واکسینه شده باشند.
پکیج آموزش کامل دوقلوزایی گوسفند با نرخ فوق العاده
مدت زمان آموزش 6 ساعت بصورت فایل ویدیویی می باشد .قیمت این پکیج قبلا 1/800/000 تومان بود که دکتر زمانی با توجه به وضعیت اقتصادی دامداران تصمیم به کاهش فوق العاده در این پکیج نمود.و جهت خریداران خوراک فلاشینگ رایگان است. درصورتی که خوراک فلاشینگ را خریداری نموده اید برای دریافت رمز عبور صفحه با دکتر زمانی تماس بگیرید.
بهترین نژاد گوسفندان چند قلوزا
برای تولید مثل و باروری میش ها عوامل زیادی چون سن، کیفیت تخمک، اسپرم قوچ، تغذیه مناسب ، فلاشینگ و… تاثیر دارد
اما به طور حتم خرید بهترین نژاد گوسفندان چند قلوزا می تواند باعث افزایش باروری و زایش در گله شما شود.
مراحل چند قلو زایی گوسفندان
چند قلو زایی گوسفند شامل چند اقدام اساسی است که در اینجا به توضیح آن می پردازیم
اقدام اول
در اولین مرحله از فلاشینگ باید 15 روز گوسفند ها را با علوفه با ارزش کم تغذیه میکنیم
و اگر گوسفند ها را در دامداری نگه داری می کنید در طی مدت 15 روز از علوفه های کم ارزش برای تغذیه ی آنان استفاده کنید و تا جایی که ممکن است گوسفندان را با واکسن دام آنتروتوکسمی واکسینه کنید.
اقدام دوم
به مدت ۱۵ روز گوسفندان را با یونجه های تازه و مواد دانه ای مانند جو و یا تریتیکاله و حتی ترکیبی از این دو مواد به صورت پلکانی تغذیه کنیم. در روز سیزدهم برنامه ی تغذیه ی ۱۵ روزه ی گوسفندان مرحله ی سوم فلاشینگ شروع خواهد شد. در واقع مرحله ی سوم فلاشینگ در میان مرحله ی دوم آغاز می شود.
اقدام سوم
در روز سیزدهم مرحله ی دوم، باید قوچ هارا به مدت ۳ روز طوری در مجاورت میش ها قرار دهیم که فقط یکدیگر را ببینند اما نتوانند تماسی باهم داشته باشند.
اقدام چهارم
بعد از پایان یافتن روز ۱۵ در مرحله ی دوم، یعنی در روز ۱۶ تغذیه ی یونجه ی دام ها را قطع کرده و قوچ ها را در میان میش ها رها کنید. اما در این هنگام تغذیه ی دام ها توسط مواد دانه ای را به مدت زمان ۱۰ روز دیگر ادامه دهید.
اقدام پنجم
بعد از پایان یافتن این ده روز باید به دام ها و گوسفندان جیره ی نگهداری بدهید.
آمادگی گوسفندان برای تخمک گذاری
میش ها همانند انسان ها تخمک گذاری دارند و از آنجایی که گوسفندان چاق از امکان تخمک گذاری محروم هستند نباید تغذیه آنها به گونهای باشد که نتوانند تخمک گذاری کنند.
از این رو سعی کنید به مدت ۱۰ روز قبل از دوره فلاشینگ گوسفندان به آنها علوفه های کم ارزش در شرایط مناسب بدهید.
همچنین در ده روز اول فلاشینگ از دادن علوفه های مانند گیاهان استروژنی به همچنین یونجه ، شبدر قرمز ، تره فرنگی و امثال این نوع علوفه ها خودداری کنید تا گوسفندان میش از اختلال باروری دور باشند.
گوسفند رومانف
بهترین نژاد گوسفند چند قلوزا در جهان است که یک نژاد خالص است و حتی رکورد زایش ۹ بره را هم دارد.
- وزن قوچ بالغ:۸۰-۹۰ کیلوگرم
- وزن میش بالغ: ۷۰-۸۰ کیلوگرم
- افزایش وزن روزانه (در مورد بره های سه قلو و بیشتر از سه قلو): ۲۶۴ گرم
- میانگین چند قلوزایی: ۲۸۹ درصد
- بالاترین نرخ چند قلوزایی گوسفند در جهان
- بلوغ زود رس در سن ۳ تا چهار ماهگی
- قوچ رومانف در هفته دهم تا بیستم امادگی جفتگزاری با بیش از هشتاد میش رومانف را دارد
گوسفند سافولک
گوسفند نژاد سافولک در نتیجه تلاقی میان میش های Norfolk و قوچهای Southdown بهوجود آمده و تثبیت شده است. رشد سریع بره سافولک از ویژگهای بارز این نژاد چند قلوزاست.
- وزن قوچ بالغ: ۱۲۵ – ۱۳۵ کیلوگرم
- وزن میش: ۷۵ – ۹۰ کیلوگرم
P.A.T برای نرهای دو قلو ۳۰ روزه: ۱۳ کیلوگرم - افزایش وزن روزانه نرهای دوقلو: ۲۹۶ گرم
- افزایش وزن روزانه ۳۰-۷۰ روزگی: ۴۰۰ گرم
- میانگین نرخ چند قلوزایی: ۱۶۰ درصد
من از ویدیو های آموزشی در افغانستان استفاده می کنم ومیخوا هم دام داری راشروع کنم امکان دارد از این بسته های آموزشی برایم بفریستد
بله تماس بگیرید با واتساپ ۰۹۱۲۱۹۹۰۷۱۴