محصولات

استارتر طلایی بره

video
play-rounded-fill
video
play-rounded-fill

 استارتر بره

استارتر بره به مواد غذایی که تحت نام خاصی در یک کارخانه تولید خوراک دام به صورت علمی برای رشد بره های شیرخوار گوسفند در تبدیل از شیرخوراگی به گیاه خواری را خوراک استارتر بره می نامند.مصرف این خوراک تاثیر بسازیی در رشد شکمبه حیوان دارد و باعث وزن گیری بره ها می شود.

خوراک استارتر چیست؟

خوراک استارتر چیست؟ همانطور که می دانید تغذیه مناسب در دوران طفولیت برای هر حیوانی باعث بروز ویژگی های ژنتیکی خاص درآن حیوان می گردد.فرض کنید دو بره گوسفند دارید یکی در بیابان رشد کند و دیگری در محلی که علوفه به وفور یافت می شود و هر دو از یک میش متولد شده باشند مدتی که بگذرد و بره ها را مقایسه کنیم تفاوت چشم گیری در خصوصیات آنها مشاهده می کنیم یکی چاق و سرحال و دیگری ضعیف و بی حال .

حال اگر هردو این بره ها را به جای متعادلی ببریم رشد بره ها و تبدیل به گوسفند شدن آنها با وجودی که از ایک نژاد هم هستند فرق می کند.

پس دقت کنید که ابتدا یا استارت بسیار دارای اهمیت است اگر خوب شروع کنید و تغذیه خوبی برای گوسفند فراهم نمایید در این صورت گله های بهتری خواهید داشت ولی اگر خساست به خرج دهید گله های ضعیفی در آینده خواهید داشت .خوراک استارتر مجموعه ای از مواد مورد نیاز برای بدست آوردن حداکثر رشد بدنی در بره ها است . پس بسیار با اهمیت است نباید مورد کم توجهی قرار بگیرد

 

قیمت استارتر بره

قیمت هر کیلو 19500 تومان می باشد

برای هر بره شیرخوار 60 کیلوگرم مورد نیاز است

قیمت استارتر بره از جمله مواردی است که دامداران زیاد به آن توجه می کنند ما به شما که دامدار هستید و دوست دارید به سود دهی برسید پیشنهاد می کنیم از خرید استارتر های ارزان قیمت اکیدا خودداری نمایید.شاید حساب کنید پیش خودتان که اگر من استارتر ارزان تری بخرم سوددهی بیشتری خواهم داشت ولی این اشتباه است .اگر مواد موجود در استارتر مواد قابل جذب برای حیوان نباشد .یا اینکه اصلا فاقد مواد مورد نیاز برای حیوان باشد بره ها نه تنها از رشد کافی برای پروار و فروش برخوردار نخواهند بود بلکه در صورتی که بخواهیم آنها را نگهداری کنیم حیوانات ضعیفی خواهند بود که حداقل بازدهی را به همراه خواهند داشت.

بنا براین ما به شما توصیه می کنیم که استارتری را خرید نمایید که بدانید چه موادی درآن به کار رفته است و علاوه براین آیا این مواد برای حیوان قابل جذب است یا خیر

اگر استارتری را با قیمت بالاتری بخرید و دارای همه انچه مورد نیاز بره است باشد بسیار به صرفه تر است تا بخاطر ارزانی حیوانات ضعیفی داشته باشید.

استارتر خوراکی چیست

استارتر خوراکی چیست؟ این سوالی است که بیشتر دامداران قدیمی کار یا همان سنتی کارها که فعالیت سایر دامداران نسل جدید را مشاهده کرده اند درباره آن زیاد می پرسند .بله پرورش دام و گوسفندان گرچه از قدیم الایام شغل و فعالیت بسیاری بوده است و از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است، اما نیازهای جدید بازار همراه با گرانی های پیش رو زندگی را بر دام و دامدار سخت نموده است.

امروزه دیگر نمی توان به همان روش های قدیمی اکتفا کرد و می بایست گذری داشت از تکنولوژی قدیم به جدید.

استارتر خوراکی بره چیزی خارج از شیر میش ها برای گوسفندان است .این ماده که ناشی از ترکیب ده ها ماده معدنی ویتامین ها چربی ها و پروتیین هاست به گونه ای طراحی شده که با استفاده از آن بره ها طی برنامه ریزی مشخص رشد کافی پیدا می کنند .

 

طریقه مصرف استاتر

جهت دیدن طریقه مصرف اینجا را کلیک کنید

 

جیره استارتر

جیره استارتر یا همان برنامه تغذیه ای شروع گیاه خواری بره ها است .این جیره غذایی باید به وسیله برنامه خاص زمان بندی شده همراه با مصرف شیر توسط بره ها با علوفه آمیخته گردد به این برنامه زمان بندی شده که سبب می شود گوسفندان علاوه بر رشد کافی به حداکثر وزن گیری نیز برسند جیره استارتر می گویند.

استارتر طلایی بره

استارتر طلایی بره یا کنسانتره پرواری شرکت مانا طب بیستون خوراکی متفاوت می‌باشد. استارتر بره یک خوراک کامل بوده که تاثیر بسزایی در رشد و افزایش وزن بره ها و بهره وری اقتصادی دارد. مصرف استارتر بره سبب می شود، دامی با سیستم گوارش و ایمنی مناسب در مراحل پرورش داشته باشید.
بره ها بهتر است هرچه زودتر به مصرف خوراکی با کیفیت عادت کنند و پس از قطع شیر با جیره های پرواری پروار گردند.

مورد استفاده

این خوراک جهت بره های شیری از هفته دوم تا سه ماهگی قابل مصرف می باشد.

مقدار مصرف استارتر بره

هفته دوم پس از تولد بره میزان ۵۰ گرم روزانه کنسانتره به ازای هر راس بره در اختیارشان قرار دهید و این میزان را به تدریج افزایش داده تا به 1.5کیلو گرم در روز برسد . در کنار کنسانتره یونجه با کیفیت و مرغوب و پربرگ نیز در اختیار دام قرار دهید.

فرمول ساخت استارتر بره

فرمول ساخت استارتر بره در هرکارخانه ای با توجه به مطالعات انجام شده فرق می کند اما حداقل باید دارای مواد خاصی به اندازه جدول زیر باشد که بتواند نیازهای بره ها را رفع کند و به رشد و تکامل شکمبه کمک کند.

مشاهده شده که در برخی از موارد مصرف کننده بدون توجه به این مسایل اقدام به خرید نموده است و نه تنها از رشد کافی برخوردار نشده است بلگه بره ها با مصرف خوراک زیاد هم دچار سوتغذیه شده اند.

 جدول آنالیز خوراک بره استارتر:
 ماده خشک %  88
 پروتئین خام % 18
 کلسیم %  0.8-0.85
 فسفر %  0.45-0.5
 M cal/kg NEG 2.8

خوراک TMR  چیست؟

تغذیه و خوراک دادن یک علم مدیریتی مهم در صنعت پرورش گوسفند است. در نسل جدید گوسفندهای ‏شیری به علت سطح بالای تولید، مدیریت آنها مساله بسیار پیچیده و مهمی است و نیاز به استفاده از ‏تکنولوژی های مناسبی دارد. استفاده از جیره های کاملاً مخلوط یک روش خوراک دادن رو به گسترش در ‏واحد های پرورش گوسفندهای شیری است که نتایج رضایت بخش و با ارزشی در افزایش تولید شیر و ترکیبات آن ‏‏(درصد چربی و پروتئین شیر ) نشان داده است. این روش در گاهای شیری بخصوص پرتولید (سوپر) کمک ‏می کند تا به حداکثر عملکرد خود برسند و علاوه بر افزایش توان تولید شیر،عملکرد مناسب شکمبه را رقم ‏زده و می تواند از بروز بیماری های متابولیکی بویژه اسیدوز تا حد زیادی جلوگیری کند.‏جیره های کاملاً مخلوط (‏total mixed ration‏)‏در سیستم تغذیه ای ‏TMR‏ تمامی اجزای خوراک اعم از علوفه، کنسانتره، افزودنی ها و غیره با هم مخلوط ‏شده و در غلظت و نسبت معین شده ای تنظیم می شوند و بصورت آزاد در اکثر ساعات روز در اختیار حیوان ‏قرار می گیرد. در جیره های ‏TMR‏ لقمه غذایی یکنواخت و از نظر تغذیه ای متعادل است.
در این سیستم ‏تغذیه ای نیاز به مخلوط کن ثابت یا متحرک است تا جیره، کاملاً مخلوط وبین دام ها توزیع شود.البته در فارم ‏های بالای 50 رأس گوسفند شیری دارند توصیه می شود و تا حدودی مدیریت تغذیه فارم را راحت و کنترل آن ‏را دقیق تر می کند. نقش مدیریت در این سیستم بسیار قابل توجه است که باید نظارت بر علوفه و ‏انبار خوراک، فرمولاسیون جیره، گروه بندی گوسفندها، مخلوط کامل جیره و اقتصاد کاملاً مد نظر شخص مدیر ‏باشد. استفاده از جیره های کاملاً مخلوط در فارم های شیری پیشرفته رو به گسترش بوده و توانسته حدود ‏‏10-5 درصد تولید شیر گوسفندها را در دوره های شیرواری افزایش و بیماری های متابولیکی بخصوص اسیدوز، ‏نفخ را کاهش دهد.
‏نکات مورد توجه در آماده کردن جیره های‏TMR‏1- آزمایش علوفه و مواد خوراکی : از آنجاییکه ترکیبات علوفه ها یا مواد سیلویی در معرض تغییر هستند لذا ‏نمونه گیری و تست نمونه ها حائزاهمیت است. حتی الامکان باید هفته ای یک بارعلوفه و مواد خوراکی ‏تست شوند تا درصد ماده خشک و رطوبت آنها دچار تغییر نشود.‏‏2- تعیین ماده خشک مواد سیلویی : با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه باید در صورت استفاده از مواد ‏سیلویی هفته ای یا دو هفته ای یکبار درصد ماده خشک مواد سیلویی تعیین شود. درصورت پایین یا بالا ‏بودن ماده خشک مواد سیلویی کیفیت کل جیره تحت تاثیر قرار گرفته و در تولید شیر تغییر ایجاد می شود.‏‏3- تعیین ‏PH ‎جیره کاملاً مخلوط : ‏PH‏ جیره ‏‎ TMR ‎باید در نظر گرفته شود چرا که ‏PH ‎‏ محیط شکمبه ‏تحت تاثیر جیره بوده و با کم یا زیاد شدن ‏PH ‎‏، فعالیت های باکتریایی و پروتوزوآی شکمبه متحول می شوند. ‏پس افزودن بافر کافی ورساندن ‏PH‏ جیره ‏TMR ‎‏ به 6-5/5 سبب افزایش مصرف ماده خشک و بهبود تولید ‏شیر می شود.‏‏4- حفظ تازگی مواد خورکی قبل از تغذیه گوسفندها : باید توجه شود که جیره مخلوط ، مناسب با نیاز روزانه ‏گوسفندها باشد و همچنان کیفیت مواد خوراکی حفظ شود.‏لازم به ذکر است که هنگام برنامه ریزی این جیره ها باید: مصرف ماده خشک، درصد ماده خشک، پروتئین خام ‏محلول، پروتئن خام قابل تجزیه، غلظت و کل انرژی خالص شیردهی جیره، ‏NDF، ‏ADF، ‏NFC، ‏‎ ‎چربی، ‏مقدار مواد معدنی ( کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، گوگرد، و نمک )، مقدار ویتامین ها (‏A،D‏، E ‎‏)، نسبت ‏علوفه به کنسانتره و نسبت مگا کالری انرژی خالص شیردهی به پوند یا کیلوگرم پروتئین خام در نظر گرفته ‏شوند.‏
  • جیره به طور مکرر ( هفته ای ) باید تست شود.‏
  • یونجه باید به درستی خرد شود، از علوفه های خیلی بلند و دانه های بیش از حد درشت در ‏جیره اجتناب شود.‏
  • وزن بره ها باید حداقل درهرهفته بررسی شود، تغییر در ماده خشک می تواند کل جیره ‏را تغییر دهد.‏
  • جیره باید به طور صحیحی مخلوط شود تا جیره متعادل و یکنواخت شود.‏
  • مصرف کم غذا توسط گوسفندها نشان دهنده پایین بودن کیفیت خوراک است که باید آخورها روزانه ‏بررسی شوند تا بیش از 4-3 درصد خوراک بدون مصرف در آخور نباشد.‏
  • جیره باید حدود 20-22 ساعت در روز در دسترس گوسفندها باشد.‏
  • گوسفندها باید براساس سطح تولید و سن شان گروه بندی شوند مثلاً یک فارم بدون نقص که از سیستم ‏TMR‏ استفاده می کند دارای 7 گروه تغذیه ای است. گروه گوسفندهای پرتولید، متوسط، کم تولید – گوسفندهای ‏خشک : اوایل دوره خشکی، اواخر دوره خشکی(4-3 هفته مانده به زایمان ) – بره ماده ها : بره ماده های در حال ‏رشد، بره ماده های شکم اول ‏
  • به منظور کاهش هزینه ها می توان برای گوسفندهای کم تولید ازعلوفه ها و مواد خوراکی ارزان قیمت ‏استفاده کرد.‏
  • جیره بره ماده های در حال رشد عمدتاً باید کنسانتره باشد و فقط میتوانند به مقدار کمی ‏TMR ‎‏ مصرف ‏کنند.‏
  • علوفه های استفاده شده باید دارای کیفیت خوبی باشند، بخصوص برای گوسفندهای پرتولید باید دقت ‏شود.‏
  • بره ماده ها باید بالاتر از سطح تولیدشان (20 درصد بالاتر از سطح تولید ) به خاطر رشد بدنشان ‏تغذیه شوند.‏
  • درگروه گوسفندهای خشک 4-3 هفته مانده به زایمان باید تعادل کاتیون – آنیون رعایت شود.‏
  • قطعات علوفه در ‏TMR‏ به اندازه 5/2 تا 8 سانتی متر باشد.‏
  • افزودن بافر به جیره می تواند بمنظور کاهش خطر احتمالی بروز بیماریهای متابولیکی مفید باشد.‏
  • برای هر گوسفند در حدود 80-70 سانتی متر فضای آخور در نظر گرفته شود.‏
  • ماده خشکTMR ‎‏ باید بین 45-70 درصد باشد.‏

مزایای استفاده از جیره کاملاً مخلوط ‏

  • بهبود بازده خوراک اغلب در گله هایی که از سیستم ‏TMR ‎‏ استفاده می کنند، رخ می دهد.‏
  • با مصرف جیره ‏TMR‏ شرایط محیط شکمبه مطلوب تر می شود.‏
  • یک افزایش حدود 4 درصدی در مصرف خوراک با این روش در مقایسه با جیره های معمولی می ‏تواند مورد انتظار باشد.‏
  • بروز مشکلات گوارشی و متابولیکی ( بویژه اسیدوز ) اغلب کاهش می یابد.‏
  • تولید شیر حدود 10-5 درصد با استفاده از این سیستم افزایش می یابد. تحقیقات و تجربیات نشان داده ‏است که استفاده از این سیستم موجب 900-450 کیلوگرم تولید شیر بیشتر به ازای هر گوسفند در یک ‏دوره شیردهی شده است.‏
  • کنترل ترکیبات جیره ، تدوین ومدیریت روی آن راحت تر و دقیق تر است.‏
  • قدرت انتخاب گوسفند در مصرف خوراک حذف می شود.‏
  • با افزایش مصرف ماده خشک میزان چربی و پروتئین شیر افزایش می یابد.‏
  • اتلاف خوراک در این سیستم کمتر است.‏
  • از محصولات فرعی و پسماند های زراعی و باغی می توان به کمک این سیستم استفاده کرد.‏
  • نیروی کارگری را کمتر و مدیریت را راحت تر می کند.‏
  • سطوح بالایی از مواد خوراکی را در جیره های کاملاً مخلوط می توان استفاده کرد.‏
  • این سیستم تغذیه ای آزاد مواد معدنی و دیگر افزودنی ها را کاهش می دهد همچنین امکان افزودن ‏برخی از مواد خوراکی مانند چربی، نیاسین، اوره و فرآورده های پروتئینی حیوانی را ممکن می سازد.‏

معایب استفاده از جیره های کاملاً مخلوط ‏

  • برای مخلوط کردن جیره نیاز به مخلوط کن است که هزینه بر است.‏
  • برای همه گوسفندهای یک گله جیره هماهنگ تنظیم نمی شود و گوسفندها باید سطح بندی شوند.‏
  • برای گله های کوچک (کمتر از 50 رأس گوسفند شیری ) مقرون به صرفه نیست.‏
  • در این سیستم آنالیز خوراک بخصوص برای درصد ماده خشک و رطوبت بطور مکرر نیاز است ‏‏.‏
  • نیاز به انبار ویژه ای برای عمل مخلوط سازی جیره و نگهداری می باشد.‏

نتیجه گیری :‏

تغذیه و نحوه خوراک دهی گوسفندهای شیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است که این درعین پیچیدگی، ‏مدیریت قوی را طلب می کند. امروز به علت افزایش سطح تولید گوسفندهای شیری، مدیریت تغذیه و روش ‏های خوراک دادن مهم بوده و نیاز به استفاده از تکنولوژی مناسب وجود دارد. جیره های کاملاً مخلوط یک روش ‏خوراک دادن است که درآن تمام ترکیبات یک جیره با هم مخلوط و به مصرف حیوان می رسد. نتایج ‏مطالعات و تجربیات متعددی مفید بودن این سیستم را در افزایش توان تولید شیر گوسفندها، افزایش مصرف ماده ‏خشک، کاهش ابتلا به بیماری های متابولیکی، کاهش اتلاف خوراک، کنترل دقیق تر ترکیبات جیره وغیره را ‏تایید کرده اند و از این رو استفاده از این سیستم در فارم های مدرن گسترش یافته و نتایج رضایت بخش و ‏ارزنده ای در افزایش تولید شیر، مقدار پروتئین و چربی شیر بدست آمده است. البته استفاده از این سیستم در ‏گله های کوچک بخاطر هزینه های تجهیزات و برخی موارد دیگر محدود است و از روش های خوراک دهی ‏دیگری استفاده می کنند.‏

رکورد وزن گیری بره ها با مصرف اصولی طبق برنامه زمان بندی دکتر زمانی 10 کیلوگرم در ماه برای بره ها بوده است که یک وزن گیری فوق العاده است

وزن این محصول 1000 کیلوگرم می باشد که در بسته های 25 کیلوگرکی توزیع می گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *