محصولات

خوراک فلاشینگ گوسفند

خوراک فلاشینگ 

معرفی محصول جدید تولید شده در کارخانه مانا طب بیستون تحت نام تجاری  خوراک فلاشینگ یا  خوراک دوقلوزایی گوسفندها  .

اگر تصمیم دارید گوسفندان خود را دوقلو زا و یا چند قلوزا کنید پیشنهاد می‌کنیم از این محصول استفاده کنید . و دستورالعمل هایی که به آنها اشاره می کنیم را به خوبی روی گوسفندان خود اعمال کنید. همانطور که می دانید با وجود نژادهای مختلف گوسفندان برخی از این نژاد ها به چند قلوزا معروف هستند مانند گوسفند رمانف که در نوع خود بهترین گوسفندان چند قلوزا محسوب می‌شوند و دارای رکورد 9 قلو را در کشور روسیه را به خود اختصاص داده است. اما اگر شما قادر به تهیه چنین گوسفندان نیستید می توانید با استفاده از فلاشینگ گوسفندان خود را به چند قلوزا تبدیل کنید.ما در ادامه به شما خواهیم گفت که فلاشینگ گوسفندان چیست؟ و چگونه انجام میشود…

 

فلاشینگ گوسفندان چیست؟

از آنجایی که تهیه نژاد گوسفندان چند قلوزا و یا دو قلوزا برای برخی دامداران  ، روستاییان و عشایری امکان پذیر نیست می توانند گوسفندان خود را که از هر نژادی است با کمک فلاشینگ به چند قلوزا تبدیل کنند.

اما در پاسخ فلاشینگ گوسفندان چیست؟ می توان گفت روش جیره ای  که باعث می شود گوسفندان به چند قلو زا تبدیل شوند. برای این کار کافیست فلاشینگ گوسفندان را به صورت اصولی و دقیق انجام دهید.

مواردی که می بایست قبل از فلاشینگ گوسفندان رعایت کنید.

از آنجایی که انواع بیماریهای حاد و مزمن و یا جزئی در کمین دام زنده و گوسفند وجود دارد به هر آن احتمال مبتلا شدن به این نوع بیماری ها هست بنابر این میبایست به صورت منظم داروهای ضد انگلی را به صورت تزریقی و همچنین خوراکی به دام ها جهت مقابله با چنین بیماری ها بدهید این بیماری ها شامل انگلی و آنتروتوکسمی می باشد .

قبل از اینکه روش فلاشینگ  را روی گوسفندان اجرا کنید ابتدا دام را  توسط دامپزشکی معاینه کنید و به دستور دامپزشک اقدام به تجویز واکسن های تب برفی ،  آگالاکسی ، بروسلوز ، شاربن و همچنین آبله بکنید.

توجه داشته باشید حتما به مدت 10 دام یا همان گوسفندان خود را با علوفه های کم ارزش تغذیه کنید تا جایی که امکان دارد به آنها واکسن‌های آنتروتوکسمی تزریق کنید. واکسینه کردن دام با آنتروتوکسمی جهت جلوگیری از پرخوری گوسفندان می‌شود که این پرخوری بر اثر مصرف انواع غلات و مصرف شیر به وجود می آید.

بیماری  آنتروتوکسمی و کاهش درصد بارداری گوسفندان

همانطور که در بالا اشاره کردیم به اختلالات تغذیه گوسفندان که باعث پر خوری آنها می شود آنتروتوکسمی می گویند که دام ها با تغذیه بیش از حد شیر و انواع غلات به آن مبتلا می شود.چنانچه گوسفندان به این نوع بیماری مبتلا شوند قادر به زاییدن بره های درشت و چند قلوزا نخواهند بود بلکه شاهد بره های ضعیف خواهیم بود، این نوع بیماری به بیماری پر خوری گوسفندان معروف است که در گوسفندان باعث افزایش میزان چربی و در نهایت کاهش درصد باروری گوسفندان می شود و یا شاهد به دنیا آمدن بره های ضعیف و معلول خواهیم بود.

آمادگی گوسفندان برای تخمک گذاری

دام ها همانند انسان ها تخمک گذاری دارند و از آنجایی که گوسفندان چاق از امکان تخمک گذاری محروم هستند نباید تغذیه آنها به گونه‌ای باشد که نتوانند تخمک گذاری کنند. از این رو سعی کنید به مدت ۱۰ روز قبل از دوره فلاشینگ گوسفندان به آنها علوفه های کم ارزش در شرایط مناسب بدهید. همچنین در ده روز اول فلاشینگ از دادن علوفه های مانند گیاهان استروژنی به همچنین یونجه ، شبدر قرمز ، تره فرنگی و امثال این نوع علوفه ها خودداری کنید تا گوسفندان میش از اختلال باروری دور باشند.

اما مراحل فلاشینگ گوسفندان برای چند قلوزایی

  1. ده روز اول از فلاشینگ از دادن علوفه های  مقوی جلوگیری کنید به برخی از اسامی این نوع علوفه ها در بالا اشاره کردیم. سعی کنید در این ده روز گوسفندان میش خود را در جاهای کم تغزیه و عاری از علوفه هایی که در بالا به آنها شاره شد جهت چرا ببرید و از واکسینه کردن گوسفندان به آنتروتوکسمی چشم پوشی نکنید.
  2. در دومین قدم از فلاشینگ میبایست به مدت 15 روز گوسفندان را با یونجه تازه ،  جو و یا تریتیکاله و از این دسته از موارد تغزیه کنید.در روز 13 از دوره 15 روزه مرحله دوم قوچ ها را به مدت 3 روز در کنار میش ها رها کنید البته نباید با یکدیگر تماس داشته باشند (سعی کنید در مجاورت هم رها کنید )
  3. در سومین قدم که دوره 15 روزه قدم دوم به پایان میرسد در روز 16 تغذیه ینجه گوسفندان را قطع کنید قوچ ها را در میان میش ها رها کنید. در این حالت اگر به مدت ۱۰ روز تغذیه دانه ای گوسفندان را ادامه دهید (بدون یونجه)  و در نهایت بعد از پایان این دوره گوسفندان را به صورت جیره ای نگهداری کنید (جیره نگهداری بدهید.)

وضعیت بدنی گوسفند ان جهت فلاشینگ

از آنجایی که این امکان وجود دارد که برخی از دامداران اعتقادی به فلاشینگ نداشته باشند و در برخی موارد دیده می شود که گفته شده است دوقلو زایی و یا چندقلو زایی گوسفندان فقط به برخی از نژاد گوسفندان برمی‌گردد نه تغذیه و فلاشینگ ، اما به یقین توصیه می‌کنیم که این چنین نیست و هر نوع نژاد گوسفندان با انجام فلاشینگ می توانند دوقلو یا چندقلو به دنیا بیاورند البته که نژاد گوسفندان در چنین مواقعی تاثیر بسزایی دارد اما به این معنی نیست که دیگر نژادها نمی‌توانند بره دوقلو و چند قلو به دنیا بیاورند. فقط کافیست شما دوران فلاشینگ را به صورت کامل و اصولی انجام دهید.

معرفی برخی از بهترین گوسفندان نژاد چند قلوزا

  • نژاد رومانف
  • نژاد آواسی
  • نژاد سافولک
  • نژاد شیری لاکن
  • نژاد فین شیپ

بهترین نژاد گوسفندان چند قلوزا

مهمترین منبع تولید پروتئین پرورش گوسفند است که با پرواربندی آن و تولید شیر و گوشت قرمز سود کلانی به دست خواهید آورد. در کنار توجه به بهداشت دام و مراقبت از آنها و تهیه علوفه مدیریت تولید مثل گوسفند می تواند باعث افزایش زایش بره و تولد چند قلوزایی گوسفندان شود که همین امر باعث افزایش گله خواهد شد. برای تولید مثل و باروری میش ها عوامل زیادی چون سن، کیفیت تخمک، اسپرم قوچ، تغذیه مناسب ، فلاشینگ و… تاثیر دارد اما به طور حتم خرید بهترین نژاد گوسفندان چند قلوزا می تواند باعث افزایش باروری و زایش در گله شما شود.

آموزش نحوه دو قلوزایی گوسفندان

فلاشینگ در گوسفندان چیست؟

فلاشینگ به روش جیره ای گفته می شود که باعث به وجود آمدن قابلیت چندقلو زایی در میش می شود. تنها کافیست جیره فلاشینگ گوسفندان را اعمال کنید تا از این پس گوسفندان شما با هر نژادی بتواند دوقلو یا چند قلو بزاید.

مراحل چند قلو زایی گوسفندان

  • در اولین مرحله از فلاشینگ باید ۱۰ روز گوسفند ها را در مراتع فقیر و فاقد مقادیر چشم گیر علف به چرا ببریم و اگر گوسفند ها را در پرورشگاه ها نگه داری می کنید در طی مدت ۱۰ روز از علوفه های کم ارزش برای تغذیه ی آنان استفاده کنید و تا جایی که ممکن است گوسفندان را با واکسن دام آنتروتوکسمی واکسینه کنید.
  • در دومین مرحله از فلاشینگ باید به مدت ۱۵ روز گوسفندان را با یونجه های تازه و مواد دانه ای مانند جو و یا تریتیکاله و حتی ترکیبی از این دو مواد به صورت پلکانی تغذیه کنیم. در روز سیزدهم برنامه ی تغذیه ی ۱۵ روزه ی گوسفندان مرحله ی سوم فلاشینگ شروع خواهد شد. در واقع مرحله ی سوم فلاشینگ در میان مرحله ی دوم آغاز می شود.
  • در روز سیزدهم مرحله ی دوم، باید قوچ هارا به مدت ۳ روز طوری در مجاورت میش ها قرار دهیم که فقط یکدیگر را ببینند اما نتوانند تماسی باهم داشته باشند.
  • بعد از پایان یافتن روز ۱۵ در مرحله ی دوم، یعنی در روز ۱۶ تغذیه ی یونجه ی دام ها را قطع کرده و قوچ ها را در میان میش ها رها کنید. اما در این هنگام تغذیه ی دام ها توسط مواد دانه ای را به مدت زمان ۱۰ روز دیگر ادامه دهید. بعد از پایان یافتن این ده روز باید به دام ها و گوسفندان جیره ی نگهداری بدهید.

بهترین نژاد گوسفندان چند قلوزا

گوسفند رومانف

بهترین نژاد گوسفند چند قلوزا در جهان است که یک نژاد خالص است و حتی رکورد زایش ۹ بره را هم دارد.

  1. وزن قوچ بالغ:۸۰-۹۰ کیلوگرم
  2. وزن میش بالغ: ۷۰-۸۰ کیلوگرم
  3. افزایش وزن روزانه (در مورد بره های سه قلو و بیشتر از سه قلو): ۲۶۴ گرم
  4. میانگین چند قلوزایی: ۲۸۹ درصد
  5. بالاترین نرخ چند قلوزایی گوسفند در جهان
  6. بلوغ زود رس در سن ۳ تا چهار ماهگی
  7. قوچ رومانف در هفته دهم تا بیستم امادگی جفتگزاری با بیش از هشتاد میش رومانف را دارد

 

گوسفند سافولک

گوسفند نژاد سافولک در نتیجه تلاقی میان میش های Norfolk و قوچ­های Southdown به­وجود آمده و تثبیت شده است. رشد سریع بره سافولک از ویژگهای بارز این نژاد چند قلوزاست.

  1. وزن قوچ بالغ: ۱۲۵ – ۱۳۵ کیلوگرم
  2. وزن میش: ۷۵ – ۹۰ کیلوگرم
    P.A.T برای نرهای دو قلو ۳۰ روزه: ۱۳ کیلوگرم
  3. افزایش وزن روزانه نرهای دوقلو: ۲۹۶ گرم
  4. افزایش وزن روزانه ۳۰-۷۰ روزگی: ۴۰۰ گرم
  5. میانگین نرخ چند قلوزایی: ۱۶۰ درصد
گوسفند نژاد سافولک

گوسفند نژاد افشاری

گوسفندان  نژاد افشاری جز گوسفندانی است که پرورش آنها خیلی به صرفه است. به خصوص اینکه دارای گوشت و پشم عالی هستند. در اصل زادگاه اصلی گوسفندان افشاری متعلق به زنجان است اما با توجه به نژاد خوب این گوسفند برای پرواربندی و فروش امروزه در پانزده استان دیگر کشور چون کرمانشاه، همدان، آذربایجان غربی، البرز، تهران، فارس شاهد گله های گوسفند افشاری هستیم. دلایل زیادی باعث شده است که امروزه گوسفندان نژاد افشاری جز پر فروش ترین گوسفندان باشد

  1. بهترین گوشت
  2. سرعت رشد بالای گوسفند
  3. مقاومت بالا در برابر سرما
  4. قدرت دو قلوزایی گوسفند
  5. بهبود  کمی و کیفی پشم گوسفند
نژاد افشاری

گوسفند نژاد قشقایی

فصل زایش این گوسفند بیشتر در زمستان و پاییز می باشد و درصد زایش آنها ۸۵ درصد و باروری آنها ۹۶ درصد و همچنین درصد دو قلوزایی گوسفند قشقایی ۲تا ۳ قلو می باشد.

گوسفندان نژاد قشقایی

گوسفند نژاد کردی

این گوسفندان به دو دسته گوسفند کردی تیپ دشتی و گوسفند کردی تیپ کوهستانی نامیده می شود

  1. میانگین وزن تولد بره‌ها ۶ / ۴کیلوگرم
  2. میانگین وزن شیرگیری ۲۰ کیلوگرم
  3. میانگین وزن پشم ۲ کیلوگرم
  4. دوقلوزائی ۱۰%
گوسفند نژاد کردی

 

گوسفند نژاد مهربان

این گوسفند دارای درصد بالایی در دوقلو زایی است که به ۱۳ درصد می رسد  و جالب است که بدانید از دومیلیون ۷۶ هزار و ۷۵۱ راس گوسفند که در همدان پرورش می یابد نزدیک به چهل درصد آن گوسفند مهربان است. حتی انقدر پرورش گوسفند مهربان به صرفه است که اقدام تلفیق گوسفند مهربان و  رومانف کرده اند.

خوب به پایان این آموزش دوقلوزایی گوسفندان رسیدیم از اینکه ما را تا پایان همراهی کردید بسیار سپاسگزاریم.

دکتر ماکان هادی زمانی 09121990714

🔰جهت مشاوره با شماره۰۹۱۲۱۹۹۰۷۱۴تماس بگیرید

🔰نمایندگان فروش
فسا۰۹۱۷۱۳۴۸۹۸۰
کرج۰۹۱۲۱۸۹۹۹۰۸
مرکزی۰۹۳۶۴۵۷۴۷۹۶
شیراز۰۹۹۲۴۹۲۷۵۴۷
همدان۰۹۱۲۱۹۹۰۷۱۴
کاشان۰۹۹۲۴۹۲۷۵۴۷
کرمانشاه۰۹۱۲۱۹۹۰۷۱۴
مشهد۰۹۳۵۹۸۷۹۴۴۰
کرمان۰۹۱۳۲۹۸۸۷۲۱
ایلام۰۹۱۲۱۹۹۰۷۱۴
کردستان۰۹۱۲۱۹۹۰۷۱۴
نیشابور۰۹۱۵۰۵۷۹۹۳۰
ورامین۰۹۳۶۸۹۸۵۳۰۴
بجنورد۰۹۱۰۷۷۸۵۳۴۹
خمینی شهر۰۹۱۳۱۱۳۰۲۰۵
خرم آباد۰۹۱۶۳۹۸۲۸۸۳
تبریز۰۹۱۲۳۵۷۰۴۹۷
رودان۰۹۰۲۶۴۱۶۵۲۶
بندرلنگه۰۹۱۷۷۶۲۲۱۲۸
هرمزگان۰۹۱۷۷۶۲۲۱۲۸
جیرفت۰۹۰۲۶۴۱۶۵۲۶

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *